Ένα φύλλο κουρού που ξέμεινε στο ψυγείο και λίγα πρόχειρα υλικά συνέθεσαν ένα πρόχειρο και γευστικό αποτέλεσμα. Μια βάση με σφολιάτα ή κουρού, τυρί και αυγό και προσθέτουμε ο,τι υπάρχει στο ψυγείο μας. Πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδι κτλ .

Δεν χρειάζεται να νηστεύετε για να φτιάχνετε αυτά τα κουλουράκια. Επειδή όμως κάποιες φίλες μου ζήτησαν κάτι νηστίσιμο, τα έφτιαξα παίρνοντας την συνταγή από την Αργυρώ και πραγματικά μοσχοβόλησε το σπίτι

Σνακ για το σχολείο, το γραφείο, το κυριακάτικο πρωινό αλλά και ορεκτικό για το κυρίως γεύμα μας. Όταν έχω λίγο κοτόπουλο που δεν αρκεί για πίτα αλλά είναι υπέρ αρκετό για λίγα πιτάκια το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα δείτε παρακάτω.

Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά τείνει να μπει στην πεντάδα των εθνικών μας φαγητών. Είτε φιλέτο είτε σε κροκέτες είναι αξεπέραστης νοστιμιάς . Ας φροντίσουμε να ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο 2 ημέρες τουλάχιστον πιο πριν. Αγοράζουμε φιλέτο, τον κόβουμε κομμάτια και τον βάζουμε σε νερό. Αλλάζουμε το νερό σε τακτικά χρονικά διαστήματα να φύγει η αλμύρα.

Η νοστιμιά σε αυτό το πιάτο κρύβεται στο γεγονός ότι βράζουμε τα ζυμαρικά μας στον ζωμό από τις γαρίδες. Είτε έχουμε πολλές είτε λίγες , είτε φρέσκιες είτε κατεψυγμένες, η νοστιμιά βρίσκεται στο κέλυφος και από εκεί αναδεικνύεται η γεύση. Μια μαμαδίστικη συνταγή (έτσι ονομάζω τις κλεμμένες από την μαμά μου συνταγές) που αποδεικνύει ότι η απλότητα...

Παραδοσιακός σιμιγδαλένιος χαλβάς με μια νότα απο σταφίδες και κράνμπερι που δινουν μια δροσερή νότα στο γλυκό μας. Είναι μια νόστιμη και όχι μόνο νηστίσιμη επιλογή γλυκού. Σερβίρεται είτε σε στρογγυλή φορμα είτε σε ατομικά φορμάκια και πασπαλίζεται αν θέλουμε με λίγη κανέλα

Πολύ νόστιμο φαγητό για όλες τις εποχές του χρόνου. Τώρα όμως που διανύουμε περίοδο νηστείας το συναντάμε λίγο πιο συχνά στα τραπέζια μας.Είτε πρόκειται για φρέσκο είτε για κατεψυγμένο χταπόδι το κρεμμύδι και το σκόρδο το κάνουν τέλειο οπότε μην προβληματίζεστε αν δεν έχετε φρέσκο!!!

Ένας ζωμός είναι πολύ συχνά απαραίτητος προκειμένου να τονώσει λίγο περισσότερο την γεύση του φαγητού μας. Να δώσει μεγαλύτερη ένταση και γεύση. Ακόμη και αν δεν θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε όμως για να εμπλουτίσετε ένα φαγητό που ήδη περιέχει μέσα κρέας, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σε ένα ριζότο, σε μια γρήγορη παρασκευή σάλτσας ή ακόμη και...

Λευκός ή κόκκινος ταραμάς είναι θέμα γούστου. Στην πραγματικότητα όμως ο λευκός ταραμάς είναι πιο υγιεινός μιας και δεν έχει προσθήκες χρωστικών. Ο ταραμάς είναι τα αυγά του μπακαλιάρου που με ειδική επεξεργασία καταλήγει στην μορφή που το αγοράζουμε. Είναι πρώτη ύλη αρκετά συμπυκνωμένη και για αυτό δεν χρειαζόμαστε παρά μόνο 100γρμ για να κάνουμε...

Υπέροχα μαμαδίστικα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο. Λατρεμένα από μικρούς και μεγάλους. Συνταγή που θυμίζει μανούλα και ευχομαι να την συνδιασουν και τα παιδιά μου έτσι.Για όσους μάλιστα γνωρίζουν πως διατηρούμε τα αμπελόφυλλα όλο τον χρόνο, είναι μια συνταγή που δεν μας περιορίζει η εποχή.

Αυτή η γλύκα που έχουν οι πιπεριές φλωρίνης (ή αλλιώς κέρατο) είναι που τις κάνουν ξεχωριστές. Ένα ορεκτικό όλο νοστιμιά και αρώματα. Μπορείτε να τις γεμίσετε με όποιο σκληρό τυρί θέλετε συνδιαστικά με ρίγανη ή θυμάρι ή δενδρολίβανο. Εγώ σας βάζω την ιδέα και εσείς αποφασίζετε

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε