Μια διαφορετική ομελέτα από την κλασική που θα δώσει άλλη νότα στα πρωινά σας. Πανεύκολη συνταγή που σας την παρουσιάζω στην κλασσική της μορφή χωρίς προσθήκη μυρωδικών ή αλλαντικών. Είναι ανάλαφρη, κρεμώδης και με φρυγανισμένο ψωμί είναι ένα πλήρες πρωινό. Η βασική συνταγή έχει μόνο βούτυρο αλλά προτίμησα να το μειώσω στο ήμισυ και να προσθέσω...

Γλυκό που έφαγα στο σπίτι της φίλης μου Ελένης και μου άρσε για το πόσο δροσερό και ανάλαφρο είναι. ( https://www.spitikessyntages.gr) Έκανα τις δικές μου μικροδιορθώσεις για να έρθει στα μέτρα μου και σας το παρουσιάζω.

Τα παιδικά πάρτυ δεν είναι η περίσταση για να δείξουμε ούτε τις μαγειρικές μας ικανότητες ούτε τις περίτεχνες συνταγές μας. Τα παιδιά ανάμεσα στο παιχνίδι το μόνο που θέλουν είναι να τσιμπολογήσουν μικρές γευστικές μπουκίτσες αν και πολλές φορές θα τα κερδίσουν μόνο τα πατατάκια ή τα γλυκίσματα που θα έχουμε.

Βασική ζύμη για κρέπες, γλυκιές αλλά και αλμυρές.
Εύκολη, γρήγορη για κυριακάτικο πρωινό στο σπίτι ή ακόμη και να τις κάνετε γεμιστές στον φούρνο.

Μια εκδρομή έχει για εμένα επιτυχία, όταν γευτώ τοπικές συνταγές και πάω σε μικρά supermarket ή υπαίθριες αγορές με γεύσεις και προϊόντα του τόπου. Αυτό σαφώς ισχύει και για τα ταξείδια του εξωτερικού.

Πέρκα, γλώσσα και μπακαλιάρος είναι τα ψάρια της σημερινής μας συνταγής. Είναι φιλεταρισμένα ψάρια οπότε και φιλικά προς τα παιδιά. Με τα λαχανικά και τις πατάτες γίνονται μια καταπληκτική συνταγή που σας προτείνω να δοκιμάστε.

Γλυκό που μας παραπέμπει στην παιδική μας ηλικία. Μάλιστα με παγωτό βανίλια ή σιρόπι σοκολάτας θα το κάνετε ακόμη γευστικότερο. Βάλτε τα παιδιά σας να το φτιάξουν και να γίνουν οι μικροί ζαχαροπλάστες του σπιτιού. Είναι η συνταγή που κάνω τα τρουφάκια με 1-2 παραλλαγές για να είναι το μείγμα πιο σφιχτό.

Ένα γιουβέτσι λίγο διαφορετικό από το κλασσικό, εξίσου νόστιμο και μοσχομυριστό ειδικά για τους λάτρεις της θάλασσας. Χρησιμοποιήστε μεγάλες γαρίδες Νο 2 και να θυμάστε πως ο ζωμός απο την γαρίδα που έχει μαγευρευτεί μέσα, είναι η βάση για αυτό το πιάτο. Κάνω το φαγητό σε σκεύος που μεταφέρεται μετά στον φούρνο. Αν δεν έχετε ανάλογη...

Ποσοι από εσάς δεν έχετε τι να κάνετε τα κόκκινα σπασμένα αυγά μετά την Ανάσταση. Αν υπολογίσουμε δε οτι τα παιδιά σπάνε πολλά περισσότερα αυγά για πλάκα, τότε έχουμε αρκετά για να κάνουμε ένα νόστιμο ορεκτικό όσο περιμένουμε να γίνει το αρνάκι ή στο μεσημεριανό γεύμα

Τώρα την άνοιξη που τα σπαράγγια είναι σε αφθονία, μπορείτε να τα προμηθευτείτε είτε από τους πάγκους της λαϊκής είτε να τα μαζέψετε εσείς. Ομελετα, με ζυμαρικά, σε τάρτα είναι κάποιες απο τις πολλές επιλογές που έχετε. Τα σπαράγγια αγαπούν πολύ τα αυγά και το τυρί, οπότε ξεκινάμε με μια ομελέτα για το πρωινό της Κυριακής

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε