Ζυμαρικά με γαρίδες

2019-03-26

Η νοστιμιά σε αυτό το πιάτο κρύβεται στο γεγονός ότι βράζουμε τα ζυμαρικά μας στον ζωμό από τις γαρίδες. Είτε έχουμε πολλές είτε λίγες , είτε φρέσκιες είτε κατεψυγμένες, η νοστιμιά βρίσκεται στο κέλυφος και από εκεί αναδεικνύεται η γεύση. Μια μαμαδίστικη συνταγή (έτσι ονομάζω τις κλεμμένες από την μαμά μου συνταγές) που αποδεικνύει ότι η απλότητα έχει καλύτερα αποτελέσματα από τις περίτεχνες διαδικασίες.

8-10 μεγάλες γαρίδες

2 ώριμες ντομάτες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

λάδι

1 πακέτο ζυμαρικά

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις γαρίδες για 5'-6' και τις κρατάμε σε ένα πιάτο στην άκρη.

Σε μια δεύτερη μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, το ζεσταίνουμε λίγο και ελαφρώς σε μέτρια θερμοκρασία σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (όχι πολτοποιημένο), το σκόρδο και ρίχνουμε και την ντομάτα που την έχουνε κάνει κυβάκια. Σβήνουμε με το νερό που είχαμε βράσει τις γαρίδες αφού όμως προηγουμένως το έχουμε σουρώσει για να πετάξουμε τυχόν υπολείμματα από τα κελυφη. 

Αφού αρχίσει να βράζει το νερό (περίπου να είναι στα 2,5 λιτρα) ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας και τα βράζουμε ακριβώς όσο χρόνο μας υποδεικνύει η συσκευασία.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο των ζυμαρικών, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες που είχαμε κρατήσει στην άκρη είτε καθαρισμένες είτε με το κέλυφος. Αυτό έχει να κάνει με την δική μας προτίμηση και σβήνουμε το μάτι



Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε