Τραχανάς γλυκός με τυρί
Ένα πιάτο τραχανάς είναι ότι πρέπει για τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια. Αν έχετε πρόσβαση σε παραδοσιακό χειροποίητο τραχανά Ρούμελης ( είναι ο γλυκού τύπος τραχανά) να προτιμέσετε αυτόν που είναι πλούσιος σε αναλογία γάλα έναντι του σιταριού. Όταν ο μέσος τραχανάς εμπορίου έχει μ.ο 1/2 κιλό γάλα έναντι 1 κιλού σιταριού, αναζητήστε παραδοσιακά φτιαγμένο στο χέρι τραχανά με αναλογία 4 προς 1. Η υψηλή περιεκτικότητα γάλακτος είναι που κάνει την διαφορά και θα κάνει το φαγητό σας χυλωμένο , θρεπρικό και νόστιμο.
- 4 φλυτζάνια νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- τυρί φέτα
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τον τραχανά και στη συνέχεια το λάδι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10′ σε μέτρια θερμοκρασία. Στο τέλος, προσθέτουμε τριμμένη φέτα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Όσο νωρίτερα μπει η φέτα, τόσο περισσότερο θα λιώσει.
Προσοχη ναμην ρίξετε αλάτι γιατί λόγω της φέτας ίσως σας βγει αλμυρό το φαγητό.
Γρήγορο, θρεπτικό και υγιεινό φαγάκι για τον χειμώνα.