Τάρτα Σολωμού

2018-02-14

Η συνταγή προέκυψε οταν μας περίσσεψε ψητός σολωμός. Λίγος για να φάμε το βράδυ, αρκετός για μια τάρτα όμως.... Στην πορεία καθιερώθηκε ως βασικό πιάτο στα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια  

Υλικά

150-200 γραμ σολωμό (καπνιστό ή ψητό)

2 πράσσα

1 φρέσκο κρεμμύδι

λίγο άνηθο

100 γραμ κρεμα γαλακτος

100 γραμ τριμμένο σκληρό τυρί

2 κ.σ βούτυρο 

εκτέλεση

Σωτάρουμε με το μισό βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία τα πράσσα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον σολωμό, την κρέμα, το τυρί και τον άνηθο και αποσυρουμε απο το μάτι την κατσαρόλα για να κρυώσει λίγο. Είτε πρόκειται για δική μας ζύμη είτε για έτοιμη την απλώνουμε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και φροντίζουμε ώστε γυρω γυρω να προεξέχει η ζύμη.

Επανω στην ζύμη απλώνουμε λαδόκολα και από επάνω βάζουμε αρκετά όσπρια ώστε να υπάρχει ένα βαρος και να μην φουσκώσει. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 15' στους 180 βαθμούς

Στην συνέχεια αφαιρούμε την λαδόκολλα με τα οσπρια, απλώνουμε το μείγμα, ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και ψήνουμε ακομη 20'

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε