Σπανακόρυζο
Ως παιδιά είχαμε συνιφασμένο το σπανάκι με τον τρομερό Ποπάυ που το έτρωγε και αποκτούσε υπερδυνάμεις.
Πραγματικά το σπανάκι είναι τροφή με πλούσια διατροφική αξία με πολλά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή πράσο
- μισό φλ. ρύζι Καρολίνα
- το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λάδι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το ρύζι στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε πιο δυνατή φωτιά και παρατηρούμε οτι μειώνεται αισθητά ο όγκος του. Βάζω σε αυτή την φάση το ρύζι ώστε να μείνει σπυρωτό και να μην λασπώσει.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό (το σπανάκι και τα λαχανικά θα κατεβάσουν αρκετά υγρά) . Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε.