Σουτζουκάκια γεμιστά με φέτα

2018-09-05

Σουτζουκάκια γεμιστά με φέτα από την αγαπημένη μου Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μια λατρεμένη συνταγή που αν δεν βαριόμουν το τηγάνι θα μπορούσα να την κάνω κάθε εβδομάδα. Τα συνδιάζετε ιδανικά με ρύζι ή και με πουρέ μελιτζάνας. 


  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 φλ. φρυγανιά
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 4 κ.σ. και λίγο έξτρα για το πλάσιμο μαυροδάφνη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη γέμιση

  • 1 φλ. φέτα (τρίμμα)
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • Για τη σάλτσα

  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Βάζουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν αφήσουμε το μείγμα να σταθεί για λίγο στο ψυγείο θα είναι τέλειο.

Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.

Πλάθουμε πλατιά σουτζουκάκια και βάζουμε λίγη γέμιση μ' ένα κουταλάκι. Κλείνουμε τριγύρω. Αν κολλάει ο κιμάς στα χέρια βουτάμε τις παλάμες στη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το πλάσιμο.

Τα ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο τηγάνι.

Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄-15΄ μέχρι να δέσει. Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τ' αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις για 10΄.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε