Σκράμπλ αυγών
Μια διαφορετική ομελέτα από την κλασική που θα δώσει άλλη νότα στα πρωινά σας. Πανεύκολη συνταγή που σας την παρουσιάζω στην κλασσική της μορφή χωρίς προσθήκη μυρωδικών ή αλλαντικών. Είναι ανάλαφρη, κρεμώδης και με φρυγανισμένο ψωμί είναι ένα πλήρες πρωινό. Η βασική συνταγή έχει μόνο βούτυρο αλλά προτίμησα να το μειώσω στο ήμισυ και να προσθέσω ελαιόλαδο.
2 μεγάλα αυγά
1/2 κ.γλ φρέσκο βούτυρο
1/2 κ.γλ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 φρυγανισμένες φέτες ψωμί
Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά μας μαζι με το αλάτι και το πιπέρι.
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι χωρίς όμως να κάψει και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Λίγα δευτερόλεπτα αφού αρχίζει να ασπρίζει στις άκρες η ομελέτα μας ανακατέβουμε συνεχώς με μια αντικολλητική ή ξύλινη σπάτουλα. Επειδή θέλουμε τα αυγά μας να μαγειρευτούν καλά, χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε λιγότερο από 1' το πρωινό μας είναι έτοιμο.
Αν θέλετε να την κάνετε πιο κρεμώδη την συνταγή, προσθέσθε στα χτυπημένα αυγά 1 κ.σ κρέμα γάλακτος πλήρης. Δεν είναι κάτι που το προτιμώ, σας το δίνω όμως ως επιλογή