Ρολό κιμά σε σφολιάτα

2018-11-26

Ένα αυτοσχέδιο πιάτο που "φέρνει" λίγο σε wellington αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επικαλεσθώ κάτι τέτοιο.  Την αυθεντική συνταγή wellington θα την δούμε λίγο κοντά στα Χριστούγεννα. Το συγκεκριμένο όμως πιάτο είναι νόστιμο, βγάζει αρκετά κομμάτια, είναι εντυπωσιακό και μπερδεύεται ευχάριστα ο κιμάς με το φύλλο. 

1,5 κιλό κιμά ανάμεικτο

2 πιπεριές φλωρίνης (για την γέμιση)

σκληρή γραβιέρα σε μπαστουνάκια (για την γέμιση)

αλάτι

πιπέρι

10 φέτες bacon

3 κρεμμύδια τριμμένα

3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1 ντομάτα τριμμένη

1 κ.γλ. μπαχάρι σκόνη

3 φέτες μουλιασμένο και στιμμένο ψωμί

2 πακέτα σφολιάτα ή κουρού


Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία σωτάρουμε πολύ ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο.Στην συνέχεια ανακατεύουμε πολύ καλά τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι,το ψωμί και κάνουμε ένα μακρόστενο ρολό βάζοντας στην μέση τις μακρόστενες λουρίδες από την πιπεριά και την γραβιέρα. Στην συνέχεια τυλίγουμε με τις φέτες bacon και έπειτα το τυλίγουμε με την σφολιάτα όπως φαίνεται ακολούθως. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φύλλο κουρού για πιο "σφιχτό" αποτέλεσμα. Με βρεγμένα χέρια περνάμε την σφολιάτα και προσπαθούμε να κλείσουμε καλά τις ενώσεις για να μην ανοίξει κατά την διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς επάνω σε λαδόκολλα και με χαρτί ψησίματος από πάνω για να μην ροδίσει πολύ.

 

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε