Πουρές λαχανικών

2018-10-21

Βελούδινος πουρές με λαχανικά και έντονη γεύση από βούτυρο. Συνοδεύει υπέροχα τα κοκκινιστά κεφτεδάκια και το κρέας. Είναι ένας "κρυφός" τρόπος να φάνε τα μικρά σας λαχανικά και μπορείτε να παίξετε με τις αναλογίες ανάλογα με τα γούστα σας αλλά και τα διαθέσιμα υλικά.  

1 κιλό πατάτες

1 καρότο

1 κολοκυθάκι

1-2 κλωναράκια σέλινο

1 μεγάλο ποτήρι γάλα

2 κ.σ βούτυρο 

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Βράζουμε τις πατάτες και τα λαχανικά. Ένα μυστικό για να βράσουν καλά είναι να προσθέσετε τις πατάτες σε κρύο νερό και όχι σε νερό που βράζει. Έπειτα προσθέτε το αλάτι.

Μόλις είναι έτοιμες αδειάζουμε την κατσαρόλα από το νερό και μέσα στο ίδιο σκεύος που έχουμε αφήσει τις πατάτες και τα λαχανικά,ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο αν έχουμε ελαφρώς ζεστάνει το γάλα και το βούτυρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα υλικά είναι ζεστά, θα απορροφηθούν πολύ πιο εύκολα. Επίσης να προσέξετε οι πατάτες σας να έχουν βράσει καλά ώστε να λιώσουν και εύκολα. Με το ειδικό εργαλείο του πουρέ πολτοποιούμε όλα τα υλικά. 

Εμένα προσωπικά μου αρέσει ο πουρές να μην είναι αλοιφή, οπότε με αυτό το εργαλείο τα υλικά φαίνονται και ξεχωρίζουν. Αν όμως θέλετε, μπορείτε να περάσετε τα λαχανικά από το multi. Αν υπάρχουν πιτσιρίκια στο σπίτι που δεν τρώνε λαχανικά , μπορείτε επίσης να τα ξεγελάσετε κάνοντας τον πουρέ αλοιφή. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.


Αν σας μείνει για την επόμενη ημέρα, προσθέστε λίγες σταγονες γάλα και λίγο βούτυρο για να τον ζεστάνετε. Θα είναι εξίσου φρέσκος. 

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε