πατάτες "σαν" τηγανιτές
Η φίλη μου Βαρβάρα μου έδωσε μια συνταγή και πραγματικά όπως μου είπε θα καταργήσω το τηγάνι. Εύκολες, γρήγορες, πολύ νόστιμες, φοβερή οικονομία στο ελαιόλαδο και φυσικά πιο υγιεινές


Σε ένα βαθύ μπωλ κόβουμε πατάτες λίγο πιο χοντρές από αυτές που χρησιμοποιούμε όταν τηγανίζουμε.
προσθέτουμε:
αλάτι, πιπέρι,
ρίγανη ή θυμάρι η δεντρολίβανο
1/4 κ.γλ πάπρικα γλυκιά
1/4 κ.γλ κουρκουμάς
1-2 κ.σούπας ελαιόλαδο
τα ανακατευουμε πολυ καλά να πάει το μείγμα των μπαχαρικών ομοιόμορφα στις πατάτες και σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολα ή σε φύλλο σιλικόνης ρίχνουμε τις πατατες να καλύψουν όλη την επιφάνεια. ψήνουμε για 20'-25' σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Αν θέλετε στο ίδιο ταψί μπορείτε να βάλετε να ψήσετε μαζί με τις πατάτες μπιφτέκια ή κοτομπουκιές