Πατάτες ογκρατέν με κοτόπουλο

2018-10-21

Κυρίως πιάτο αλλά ιδανικό και για μπουφέ. Φροντίστε μόνο να μην τσιγκουνευτείτε την μπεσαμέλ για να είναι ζουμερό το φαγητό μας . 

  • 6 μεγάλες πατάτες βρασμένες κομμένες σε φέτες
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 500 γραμ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. αλεύρι γεμάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών χτυπημένους
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες που τις έχουμε κόψει χοντρές ροδέλες. Σε μια άλλη κατσαρόλα σωτάρουμε με το μισό βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία το κοτόπουλο μέχρι να αποροφηθούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Κρατώντας χαμηλά την θερμοκρασία στο μάτι, το κοτόπουλο θα σιγομαγειρευτεί με τα υγρά του.

Κάνουμε μια αραιή μπεσαμέλ με μια κ.σ βούτυρο, 2 κ.σ αλεύρι, 500 γρμ.γάλα,2 κρόκους και την παρμεζάνα. Δεν ξεχνάμε να ρίξουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο.

Σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο. Τέλος περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και ψήνουμε για 35'-40'.


Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε κάποιο κίτρινο τυρί αντί για παρμεζάνα. Ειδικά το κασέρι του ταιριάζει πολύ.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε