νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού
2018-03-20
νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού όχι μόνο για όσουν ακολουθούν νηστεία...
1 ½ φλυτζάνι αλέυρι που φουσκώνει μόνο του (up)
¾ φλυτζάνι ζάχαρη
1 κ.γλ σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
1/3 φλυτζανιού σπορέλαιο
Ξύσμα από τα πορτοκάλια που χρησιμοποιήσαμε για τον χυμό
1 κ.σ ξύδι
1 βανίλια
1 φλυτζάνι ινδική καρύδα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1'-2'Ψήνουμε για 35'-40' στους 170 βαθμούς
Η ΔΟΣΗ ΕΊΝΑΙ ΜΙΚΡΗ !!!!ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΤΕΝΟΜΑΚΡΗ ΦΟΡΜΑ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ