Μαρμελάδα μανταρίνι

2018-12-17

Εύκολη και γρήγορη μαρμελάδα μανταρίνι που θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας. Για όσους σας αρέσουν οι ξινές γεύσεις, θα την αγαπήσετε μιας και βγάζει μια ανεπαίσθητη πικράδα και πλούσιο άρωμα.

  • 20 μανταρίνια μέτρια σε μέγεθος πλυμένα
  • (ώριμα-σφιχτά και ακέρωτα)
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μανταρίνια για περίπου 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις μεμβράνες και τα πολτοποιηθούμε με το multi. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τον πολτό μανταρινιών και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε