Λευκή ταραμοσαλάτα με πατάτα

2019-03-09

Λευκός ή κόκκινος ταραμάς είναι θέμα γούστου. Στην πραγματικότητα όμως ο λευκός ταραμάς είναι πιο υγιεινός μιας και δεν έχει προσθήκες χρωστικών. Ο ταραμάς είναι τα αυγά του μπακαλιάρου που με ειδική επεξεργασία καταλήγει στην μορφή που το αγοράζουμε. Είναι πρώτη ύλη αρκετά συμπυκνωμένη και για αυτό δεν χρειαζόμαστε παρά μόνο 100γρμ για να κάνουμε έναν υπέροχο μεζέ 4-5 ατόμων. Μην σας πτοήσει λοιπόν η μεγάλη διαφορά τιμής μεταξύ του λευκού και του κόκκινου ταραμά γιατί η ποσότητα που χρειαζόμαστε είναι πραγματικά μικρή. 

2 κ.σ λευκός ταραμάς (100γρ.)

3-4 μικρές πατάτες

1,5 φλ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό

χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

1 κ.γλ άνηθο

λίγο νερό

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους.

Μόλις κρυώσουν λίγο και μπορούμε να τις πιάνουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις ρίχνουμε μέσα στον κάδο της κουζινομηχανής μας. Αν δεν έχουμε επιτραπέζιο μίξερ, τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπωλ. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το ταραμά, τον χυμό και ξεκινάμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Με συχνή και πολύ μικρή ροή ρίχνουμε το λάδι μας. Το μείγμα σταδιακά αφρατεύει και στο τέλος ρίχνουμε και 3-4 κ.σ νερό που θα δώσει πιο αφρώδες αποτέλεσμα. Υπολογίστε περίπου 5' χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο .

Δοκιμάζετε και προσθέτετε το λεμόνι ανάλογα με τα γούστα σας.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε