Λεμονάτο μοσχάρι με χειροποίητες χυλοπίτες
Για εμένα που οι χυλοπίτες είναι οικογενειακή υπόθεση και γνωρίζω πως φτιάχνονται σαφώς και προτιμώ τις χειροποίητες από αυτές της μηχανής. Μπορεί η ποιότητα των υλικών να είναι ίδια, διαφέρει η ποσότητα αυτών και έτσι το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό. Εδώ έχω επιλέξει αρκετά φαρδιές που τις βρίσκω μόνο με παραγγελία

1κ. μοσχάρι ελιά ή
αλάτι
πιπέρι
3 λεμόνια
Σωτάρουμε σε λάδι λίγο το κρέας, σβήνουμε με το λεμόνι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το κομμάτι που έχουμε επιλέξει. Σίγουρα όμως χρειάζεται 1 ώρα και ένα τέταρτο. Στο τέλος προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό και τις χυλοπίτες και βράζουμε για ακόμη 6'-7'
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Έχετε υπόψη σας ότι οι χυλοπίτες θα τραβήξουν όλα τα υγρά του φαγητού. Οπότε αν σκοπεύετε να μαγειρέψετε το φαγητό ώρες πριν, αφήστε τις χυλοπίτες να τις βάλετε λίγο πριν το σερβίρισμα