Κρεατόσουπα με ζυγούρι
Το ζυγούρι, η προβατίνα, η γίδα είναι κρέατα σκληρά και πολλοί αποφεύγουν να τα μαγειρεύουν. Για όσους όμως έχουν μεγαλώσει σε χωριό είναι κρέατα συνυφασμένα με την καθημερινή διατροφή τους. Μια συνταγή όλο νοστιμιά και υπέροχη γεύση
Και αν φοβάστε ότι θα μυρίζει αυτό το κρέας...... Με την συνταγή αυτή θα διαλυθούν όλοι σας οι φόβοι. Μην φοβηθείτε το πιπέρι, του πάει πολύ.....

1 κομμάτι ζυγούρι ή γίδα ή οποιοδήποτε χοντρό κρέας περίπου ενάμιση κιλό (δεν υπάρχει πρόβλημα να έχει κόκκαλο)
3 καρότα
3-4 κλωνάρια σέλινο
3-4 μεγάλες πατάτες
2-3 κουταλιές της σούπας αστεράκι ή σουσαμάκι
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε το κρέας για δέκα λεπτά με σκέτο νερό και κατόπιν χύνουμε τα υγρά και πλένουμε τα κομμάτια του κρέατος. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρέας και τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε νερό αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για τρία τέταρτα-μία ώρα στην χύτρα και μετά προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο.
Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε το σουσαμάκι και μετά από τρία τέσσερα λεπτά σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και αφήνουμε στο ζεστό μάτι να χυλώσει το φαγητό.