Κουνέλι με κάρυ

2018-08-07

Το κουνέλι είναι συνιφασμένο στο μυαλό μας με το στιφάδο. 

Κρεμμύδια και ντομάτα στο έπακρο!!!! που για όσους θέλουν να αποφύγουν το βαρύ φαγητό, δεν είναι από τις καλύτερες επιλογές.

Η αλήθεια είναι πως επειδή στην οικογένειά μου τρώμε συχνά κουνέλι και το είχα βαρεθεί με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος , έψαχνα να βρω κάτι το διαφορετικό. Και το βρήκα στο διακύκτιο. Σας προτείνω λοιπόν μια διαφορετική, ιδιαίτερη συνταγή... 


1 κουνέλι

½ φλ.κρέμα γάλακτος

4 φλ.ζωμό λαχανικών

1 ποτήρι λευκό κρασί

3 κρεμμύδια

2 σκ.σκόρδο

2 κ.γλ. κάρυ

Λάδι

4 κ.σ βούτυρο

Αλάτι - πιπέρι

Αλεύρι για πασπάλισμα

Κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια, το πλένουμε καλά και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι με το βούτυρο και μόλις ζεσταθούν, βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε και τα σοτάρουμε έως να χρυσίσουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμάτια από το κουνέλι και τα σοτάρουμε καλά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να βράσουν για δύο τρία λεπτά ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ, πασπαλίζουμε τα κομμάτια με το κάρυ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Τελευταίο ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.

Στην συνέχεια αφαιρούμε το φαγητό με μια τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, αφήνουμε τα υλικά να «δέσουν» για πέντε λεπτά και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα κομμάτια από το κουνέλι.

Συνοδεύουμε με ρύζι basmati.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε