Κοκοτάκια Ρούμελης (δίπλες)
Στην Ρούμελη λέγονται κοκοτάκια. Είναι οι γνωστές δίπλες. Παραδοσιακό πεντανόστιμο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα που φτιάχνεται σε όλα τα σπίτια !!!!!!!!
Η μόνη δυσκολία είναι να ανοίξετε το φύλλο αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο. Θυμηθείτε να έχετε κρύο το σιρόπι και κρύα τα γλυκά όταν θα τα σιροπιάσετε. Αξίζει να μνημονεύσω βέβαια οτι η συνταγή είναι της Κας Ζαφείρας που είναι μαέστρος στα κοκοτάκια.

1 μικρό φλ.κονιάκ
1 μικρό φλ.ζάχαρη
1/2 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι baking powder
1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα
1 λίτρο νερό για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη για το σιρόπι
ζάχαρη , κανέλα και καρύδι για πασπάλισμα

Αναμειγνύουμε τα αυγά το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα κάνουμε έναν χυλό. Στην πορεία ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το baking powder. Προσοχή στο πόσο αλεύρι θα χρειαστείτε γιατί αυτό εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών και των φλυτζανιών που θα χρησιμοποιήσετε. Πρέπει να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που να πλάθεται εύκολα.
Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε λουρίδες και τις κάνουμε ρολάκια ή φιογκάκια. Ρίχνουμε τα γλυκά μας σε πολύ ζεστό λάδι για 1'.
Το σιροπι μας θα πρέπει να το έχουμε ήδη έτοιμο και κρύο. Βουτάμε μέσα τα φιογκάκια και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια, κανέλα και ζαχαρη
Η συνταγή βγάζει 3 μέτρια φύλλα