Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι
Για όσες , είστε εργαζόμενες και πρέπει να αφήσετε το πρωί "ένα πιάτο φαΐ" στην οικογένεια, τα κοκκινιστά καλαμαράκια είναι μια λύση. Γιατί μπορεί τα τηγανητά να είναι λατρεία, αυτή όμως η συνταγή μπορεί να ετοιμαστεί ώρες πριν.

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από την μεμβράνη που έχουν καθώς και από το εσωτερικό τους.
Τα κόβουμε μεγάλα κομμάτια (και το σώμα και τα πλοκάμια τους) και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και σωτάρουμε 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια και στην πορεία ρίχνουνμε τα καλαμάρια. Τα γυρνάμε λίγο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κούπα χυμό ντομάτας, νερό, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Τα βράζουμε για 30' και στην πορεία προσθέτουμε το ρύζι μας.
Στα 10' σβήνουμε το μάτι.
Αν δεν σκοπεύουμε να σερβίρουμε άμεσα, πριν βάλουμε το ρύζι κρατάμε μια κούπα ζωμό από την κατσαρόλα την οποία θα κρατήσουμε και θα την προσθέσουμε στην κατσαρόλα λίγο πριν σερβίρουμε.
Αυτό το κάνουμε ώστε, επειδή το ρύζι θα τραβήξει όλα τα υγρά της κατσαρόλας, να μην μείνει στεγνό το φαγητό μας.