Γλυκό κουταλιού Κιτρολέμονο

2019-01-28

Συνταγή της μητέρας μου από τον αγαπημένο της Τσελεμεντέ. Ένα βιβλίο που μετρά 45 χρόνια στο ντουλάπι της και το διατηρεί με ευλάβεια. Συγκεκριμένα και μπαλαλίδικα τα στάδια που όμως είναι η εγγύηση για την επιτυχία.Με αυτές τις κλασσικές συνταγές που μυρίζουν μαμά και παιδικά χρόνια. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας το γλυκό το φτιάξαμε μαζί γιατί μόνη μου φοβόμουν ότι θα χαθώ στα τόσα πολλά βήματα....

Υλικά

1.280 φλούδα (το φρούτο είναι αρκετα σφιχτό. Το τρίβουμε σε έναν τρίφτη και στην συνέχεια αφού καθαρίσουμε όλη την επιφανεια κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι την σάρκα του πετώντας το εσωτερικό)

1.600 η ζάχαρη

1 λίτρο νερό

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Παίρνουμε την φλούδα και την βράζουμε για 10'. Χύνουμε το νερό.

Ξαναβράζουμε ακομη 10' και χύνουμε το νερό.

Για τρίτη φορά βράζουμε για 10' και χύνουμε το νερό. (συνολικά κάνουμε την διαδικασία 3 φορές)

Σε ΚΡΥΟ νερό αφήνουμε μέσα τις φλούδες και επαναλαμβάνουμε κάθε 3-4 ωρες την αλλαγή κρύου νερού για ένα 24ώρο. Αυτό το κάνουμε για να ξεπικρίσει το γυκό. Αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε στην πορεία για να τσεκάρετε την γεύση.


Στην συνέχεια βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 10' να γίνει το σιρόπι μας και προσθέτουμε τις φλούδες. Βράζουμε για 15'.

Αφήνουμε την κατσαρόλα με το γλυκό και την επομενη ημέρα επαναλαμβάνουμε ακόμη 15' τον βρασμό. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

tip Μην προσπαθήσετε να κλείσετε τις φλούδες με οδοντογλυφίδα γιατί έχει χοντρή σάρκα και δεν διπλώνει.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε