Γιουβέτσι γαρίδες
Ένα γιουβέτσι λίγο διαφορετικό από το κλασσικό, εξίσου νόστιμο και μοσχομυριστό ειδικά για τους λάτρεις της θάλασσας. Χρησιμοποιήστε μεγάλες γαρίδες Νο 2 και να θυμάστε πως ο ζωμός απο την γαρίδα που έχει μαγευρευτεί μέσα, είναι η βάση για αυτό το πιάτο. Κάνω το φαγητό σε σκεύος που μεταφέρεται μετά στον φούρνο. Αν δεν έχετε ανάλογη κατσαρόλα-γάστρα κάνετε το πρώτο μέρος σε κατσαρόλα και συνεχίζετε σε ταψί
Γαρίδες
1 μεγάλο γερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες κυβάκια
1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας
αλάτι
500 γραμ κριθαράκι
Σε μια κατσαρόλα έχω βράσει τις γαρίδες για 5'. Ο χρόνος μετράει πάντα από την στιγμή του βρασμού. Αποσύρω από το μάτι και σουρώνω τον ζωμό.
Σε αντικολλητικό σκεύος ρίχνω λάδι και αφού αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κριθαράκι και το σκόρδο. Ανακατεύω συνεχώς και ταυτόχρονα έχω χαμηλώσει το μάτι.Όταν αρχίσει να γυαλίζει το κριθαράκι, ρίχνε το πολτοποιημένο σκόρδο (δεν το βάζουμε απο την αρχή να μην καεί και βαρύνει το φαγητό), την ντομάτα σε κυβάκια και τον χυμό ντομάτας. Αλάτι, πιπέρι και σβήνω με τον ζωμό. Μόλις πάρει μια βράση, συνεχίζω το φαγητό στον φούρνο αφού έχω βάλει και τις γαρίδες μέσα και λίγο extra ελαιόλαδο. Το φαγητό μας δεν θέλει περισσότερο από 20' και είναι έτοιμο.
Αν δεν έχετε σκεύος που από το μάτι, συνεχίζει στην κουζίνα να χρησιμοιήσετε ταψί και να το έχετε σκεπασμένο.
Πάντα στο γιουβέτσι κρατώ ζωμό για να έχω εφεδρικό. Το γιουβέτσι πάντα τραβάει τα υγρά οπότε θα χρειαστείτε είτε να προσθέσετε στην πορεία είτε αν δεν σερβίρετε αμέσως να αναπληρώσετε πριν το σερβιρισμα.