Γιουβαρελάκια αυγολέμονο

2019-01-23

Αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων με απαλή βελούδινη σάλτσα να το περιχύνει. Η λιωμένη πατάτα μέσα και το ρολάρισμα σε αλεύρι δημιουργεί μια πηχτή κρέμα που είναι πραγματικά όνειρο!!! 

Σε μια κατσαρολα με 2 μεγάλες κούπες νερό και το μισό από το λάδι της συνταγής βράζουμε για περίπου 20' το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες. Στην συνέχεια βγάζουμε τα λαχανικά με λίγo ζωμό και τα κρατάμε στον κάδο του multi. Σε μια σουπιέρα έχουμε κάνει μια ομοιογενή μπάλα τον κιμά, το τριμμένο καρότο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό,το ρύζι, το μισό λάδι,το καρότο,το αλάτι και το πιπέρι. Κάνουμε μικρά μπαλάκια και στον ζωμό που βράζει τα ριχνουμε μέσα ένα - ένα αφού τα ρολάρουμε με λίγο αλεύρι. Το τρύκ αυτό θα "δέσει" την σάλτσα μας.


Βράζουμε για περίπου 25'-30' και στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το πολτοποιημένο μείγμα από πατάτα, καρότο & κρεμμύδι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 1'-2'. Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε το αυγολέμονο.

Tip: Στο Multi που πολτοποιήσαμε τα λαχανικά μας, ρίχνουμε τα αυγά και το λεμόνι (για εξοικονόμηση σκευώ) Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό.

Το αφήνουμε 10' να ξεκουραστεί.


Για τα γιουβαρλάκια:

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, άπαχο
  • ¼ φλ.ρύζι για σούπα
  • ½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ καρότο τριμμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι & αλάτι
  • αλεύρι για το ρολάρισμα
  • 2 μετριες πατατες
  • 1 καρότο
  • 1 μικρό κρεμμύδι



Για το αβγολέμονο:

  • 2 αβγά
  • 2 λεμόνια, χυμός


Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε