χταπόδι με πατάτες στον φούρνο

2018-02-24

Μια συνταγή που την πρωτοδοκίμασα σε ένα χωριό της Φωκίδας και έγινε αγαπημένη μου. Διαφορετική εκδοχή μαγειρέματος αλλά που αξίζι να δοκιμάσετε

https://www.cookingwithtatana.com/l/chtapodi-me-patates-ston-foyrno

1 μεγάλο χταπόδι

1 μεγάλο κρεμμύδι

2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα βάγια
500 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
πατάτες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

τσιγαρίζουμε ελαφρώς το χταπόδι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.


Ρίχνουμε με μέτρο το αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί. Στην πορεία προσθέτουμε τις ντομάτες και ένα μεγάλο ποτήρι νερό και βράζουμε κατά τον κλασσικό τρόπο που κάνουμε το κοκκινιστό χταπόδι. Αφού έχει σχεδόν γίνει, μέσα σε ένα ταψί κόβουμε τις πατάτες, ρίχνουμε ακόμη μια σκελίδα σκόρδο, την δάφνη και το χταπόδι.


Ανακατευουμε καλά το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τις πατάτες.Ψήνουμε σε σκεπασμένο ταψί για να μην ξεροψηθεί το χταπόδι. Προσέχουμε μην χρειαστεί λίγο extra νερό.


Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε