Cheese cake με ξινομυζήθρα
Ένα γλυκό που προέκυψε στα ξαφνικά λόγω έλειψης των υλικών. Όταν λοιπόν η ευρηματικότητα υπάρχει, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ωραίο

Για την βαση:
1,5 πακέτo digestive
1/2 πακέτο βούτυρο
Θρυματίζω στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύω καλά με το βούτυρο που το έχω λιώσει ελαφρώς. Προσέχω να μην κάψει. Τα απλώνω σε ένα πυρέξ ή σε μεγάλη στρογγυλή φόρμα και με ένα κουτάλι "στρώνω" καλά το μείγμα και το αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες
Για την κρέμα:
600 γρμ. κρέμα γάλακτος πλήρης
3 κ.σ ζάχαρη άχνη
300 γρμ ξινομυζήθρα
ξύσμα από ένα λεμόνι
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για 2' την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη και γίνεται μια σφιχτή κρέμα. Σταδιακά ρίχνουμε το τυρί και το ξύσμα και χτυπάμε ακόμη 1'. Το απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα και το αφήνουμε στο ψυγείο να "δέσει" όλο το βράδυ. Ή έστω αρκετές ώρες.
Ρίχνουμε την μαρμελάδα λίγο πριν σερβίρουμε που ιδανικά να την έχουμε στο ψυγείο. Να θυμόμαστε ότι όσο περισσότερο σφίξει η κρέμα, τόσο πιο πλούσια θα είναι η γεύση της.
Στην συγκεκριμένη εκδοχή βάζω την μαρμελάδα τελευταία στιγμή για να μην εισχωρήσει στην κρέμα.
