Ceasars Salad
Μια σαλάτα με πολλές παραλλαγές αλλά με βασικό χαρακτηριστικό το φιλέτο κοτόπουλο, την παρμεζάνα και το μαρούλι. Ακόμη και η γαλοπούλα που έχει περισσέψει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, μπορεί την επόμενη ημέρα να γίνει μια ωραία σαλάτα.
Για το φιλέτο κοτόπουλο
1 φιλέτο κοτόπουλο ανοιγμένο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ βούτυρο
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε πολύ καλά το κοτόπουλο που το έχουμε πασπαλίσει με το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Σε μια άκρη έχουμε και την σκελίδα που την κρατάμε στο σκεύος μόνο για το άρωμα. Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, χαμηλώνουμε τελείως την θερμοκρασία ώστε να βγουν όλα τα υγρά και να μαγειρευτεί με αυτά για 4'-5΄. Το αποτέλεσμα θέλουμε να είναι ένα ζουμερό φιλέτο.
Για την σως
5-6 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ χυμό λεμόνι
2 κ.σ μαγιονέζα
2 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα
Υπόλοιπα υλικά:
1 μαρούλι iceberg
1 κ.σ παρμεζάνα
κρουτονς
Αν δεν θέλουμε να κάνουμε την σαλάτα μας αμέσως, σκεπάζουμε το σκεύος ώστε να παραμείνει μαλακό το κοτόπουλο και να μην στεγνώσει.
Κόβουμε ένα μαρούλι Ice berg , τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο, περιχύνουμε με την σως, ρίχνουμε μια extra κ.σ μαρμεζάνα και κρουτόνς (ιδανικά με γεύση σκόρδου)